De Mastercard® Purchasing Card

Besparen op kosten, niet op resultaat

Het realiseren van kostenbesparingen heeft hoge prioriteit in elke bedrijfstak. Omdat voor veel bedrijven inkoop de grootste kostenpost is, is het vereenvoudigen van het inkoopproces de gemakkelijkste manier om uitgaven te bewaken en waarde te maximaliseren.

Maar bedrijven die dit gaan doen, moeten er ook voor zorgen dat ze de controle over hun betalingen houden, dat hun betalingen inzichtelijk blijven en dat ze blijven voldoen aan het bedrijfsbeleid en de wetgeving. Om bedrijven te helpen bij deze uitdaging hebben wij de Mastercard Purchasing Card ontwikkeld.

De Mastercard® Purchasing Card biedt de klanten van uw bedrijf zes grote voordelen:

Uw klanten kunnen hun administratie efficiënter uitvoeren

Met de Mastercard Purchasing Card besparen bedrijven tijd en geld door hun activiteiten te stroomlijnen, en het inkoopproces te vereenvoudigen. Ze reduceren papieren processen, verkorten levertijden en vereenvoudigen afstemmingsprocedures. En ze kunnen medewerkers de mogelijkheid geven direct bij leveranciers in te kopen.

De medewerkers van uw klanten krijgen de middelen om in te kopen en de uitgaven te bewaken

Met de Mastercard Purchasing Card hoeven medewerkers niet langer leveranciers op te sporen en te administreren, of inkooporders op te zoeken voor de crediteurenadministratie. Met een purchasing card doen ze direct aankopen: online, persoonlijk of telefonisch. Bedrijven hoeven zich niet meer bezig te houden met het beheer van een kleine kas of van inkooporders. Maar dankzij de vooraf ingestelde autorisatielimieten en uitgavenblokkades behouden ze echter wel het zicht op en de controle over hun uitgaven. Volledig en zonder zorgen.

Uw klanten krijgen meer inzicht en analysemogelijkheden

Van betalingen met de Mastercard Purchasing Card worden uitgebreide transactiegegevens vastgelegd die door beheerders en managers te analyseren zijn met rapportagetools zoals smartdata.gen2TM. Er zijn gedetailleerde rapporten over bestedingspatronen te maken om bijvoorbeeld het bedrijfsbeleid te bewaken en te handhaven. De gegevens zijn ook te integreren met het ERP-systeem van een bedrijf. Er is een maandelijks transactieverslag beschikbaar, inclusief details van elke boeking.

Uw klanten beperken de risico’s voor hun bedrijf

Met de Mastercard Purchasing Card kan een bedrijf alle transacties volgen en afstemmen. Er is veel meer zichtbaar dan alleen de begunstigde en het bedrag. Hierdoor zijn bijvoorbeeld betalingen beter te beschermen tegen ongewenst gebruik door eigen medewerkers. Het is ook mogelijk bestedingslimieten in te stellen voor een kaart.

Uw klanten krijgen meer zicht op BTW-betalingen

Met de Mastercard Purchasing Card kan een bedrijf de BTW-administratie stroomlijnen door automatisch BTW-aangifte te doen in landen waar dat mogelijk is en bij deelnemende acceptanten. Dit verlaagt de verwerkingskosten. Het betekent ook dat er bespaard kan worden op het opslaan en verwerken van papieren facturen en ontvangstbewijzen.

Uw klanten krijgen een sterkere positie om over leverancierskosten te onderhandelen

Met de Mastercard Purchasing Card kan een bedrijf leveranciers en uitgaven bewaken om te bepalen wie de scherpst concurrerende leveranciers zijn. Zo kan een bedrijf de beste voorwaarden vragen bij zijn leverancier. Ook kan een bedrijf een leverancier aanbieden sneller te betalen (in vergelijking met papieren systemen) om zo extra korting te bedingen.