Contactloos betalen

Contactloze betalingen zijn veilig.

Dankzij een unieke versleuteling zijn je transactiegegevens bij elke betaling beschermd. Bovendien houdt jij je betaalpas of apparaat altijd zelf in de hand. Dat maakt de kans op verlies of vervalsing kleiner. Daarbij zijn er ook beveiligingssystemen actief om te voorkomen dat je meer dan een keer betaalt.

Als je het universele contactloos-symbool ziet, kun je met je betaalpas gemakkelijk betalen. Je hebt wel een pas nodig die daarvoor geschikt is.

 

Contactloos betalen wordt wereldwijd door veel winkeliers geaccepteerd. Bijvoorbeeld in supermarkten en warenhuizen of op treinstations.

DE MODERNSTE BETAALTECHNOLOGIE

Door middel van een geïntegreerde kleine microchip met antenne geeft je Contactloos-betaalmiddel tijdens het afrekenen je betalingsgegevens draadloos door aan een zeer snelle Contactloos-lezer. Deze controleert via het betrouwbare Mastercard®-netwerk je transactie bij je bank en geeft ogenblikkelijk aan of de transactie is goedgekeurd.

MEERDERE BEVEILIGINGSFUNCTIES

Met de encryptietechnologie op je Contactloos Maestro betaalpas is Contactloos net zo veilig bij het afrekenen als het laten uitlezen van een chip of magneetstrip.

Encryptie is slechts een van de vele beveiligingstechnologieën die Mastercard toepast om fraude op te sporen en te voorkomen. Hier vindt je meer informatie over de beveiligingskenmerken van Mastercard-kaarten.

CONTACTLOOS BETALEN DOE JE ZO

Met Contactloos rekent je heel eenvoudig af door het Contactloos-symbool tegen de lezer aan te houden. Acceptatie van de betaling wordt duidelijk aangegeven door een groen lampje en een pieptoon. Zo simpel is het – je kunt gelijk weer verder.

  • Bedragen tot en met € 25,- kun je betalen zonder je pincode in te toetsen. 
  • Voor betalingen boven € 25,- moet je wel altijd je pincode gebruiken.