Contactloos betalen.

Contactloze betalingen zijn veilig.

Dankzij een unieke versleuteling zijn uw transactiegegevens bij elke betaling beschermd. Bovendien houdt u uw betaalpas of apparaat altijd zelf in de hand. Dat maakt de kans op verlies of vervalsing kleiner. Daarbij zijn er ook beveiligingssystemen actief om te voorkomen dat u meer dan een keer betaalt.

Als u het universele contactloos-symbool ziet, kunt u met uw betaalpas gemakkelijk betalen. U heeft wel een pas nodig die daarvoor geschikt is.

 

Contactloos betalen wordt wereldwijd door veel winkeliers geaccepteerd. Bijvoorbeeld in supermarkten en warenhuizen of op treinstations.

DE MODERNSTE BETAALTECHNOLOGIE

Door middel van een geïntegreerde kleine microchip met antenne geeft uw Contactloos-betaalmiddel tijdens het afrekenen uw betalingsgegevens draadloos door aan een zeer snelle Contactloos-lezer. Deze controleert via het betrouwbare Mastercard®-netwerk uw transactie bij uw bank en geeft ogenblikkelijk aan of de transactie is goedgekeurd.

MEERDERE BEVEILIGINGSFUNCTIES

Met de encryptietechnologie op uw Contactloos Maestro betaalpas is Contactloos net zo veilig bij het afrekenen als het laten uitlezen van een chip of magneetstrip.

Encryptie is slechts een van de vele beveiligingstechnologieën die Mastercard toepast om fraude op te sporen en te voorkomen. Hier vindt u meer informatie over de beveiligingskenmerken van Mastercard-kaarten.

CONTACTLOOS BETALEN DOE JE ZO

Met Contactloos rekent u heel eenvoudig af door het Contactloos-symbool tegen de lezer aan te houden. Acceptatie van de betaling wordt duidelijk aangegeven door een groen lampje en een pieptoon. Zo simpel is het – u kunt gelijk weer verder.

  • Bedragen tot en met € 25,- kunt u betalen zonder uw pincode in te toetsen. 
  • Voor betalingen boven € 25,- moet u wel altijd uw pincode gebruiken.