Waaraan moet u denken als u de Verenigde Staten bezoekt?

De voordelen van betalen met Mastercard® in de VS.

Gaat u naar de VS? Neem dan uw Mastercard mee. Zo geniet u van het comfort en de zekerheid dat u vrijwel overal in de VS betalingen kunt doen. Bijvoorbeeld in hotels, restaurants en bij autoverhuurbedrijven. Bovendien is het goedkoper om direct met uw Mastercard te betalen dan eerst euro’s voor dollars te wisselen. Al deze voordelen maken Mastercard tot de ideale reisgezel.

Goedkoper dan euro’s voor dollars wisselen

Betalen met uw Mastercard is goedkoper dan euro’s voor dollars wisselen. Wisselt u namelijk buiten de EU geld om naar vreemde valuta, dan zijn hieraan sowieso kosten verbonden. Die verschillen per land en per bank en zijn een percentage van het bedrag dat u wisselt. De kosten bestaan uit verwerkingskosten en uit de wisselkoersen die per dag en moment verschillen. Met Mastercard kiest u dus voor de voordeligste manier van betalen.

Goedkoper dan geld opnemen

Betalen met Mastercard is goedkoper dan cash opnemen bij een geldautomaat. Buiten de EU-landen zijn hieraan hoge kosten verbonden. Naast een koersopslag brengen banken ook vaak een vast bedrag in rekening. Betaal dus zoveel mogelijk met uw creditcard.

Makkelijker

Mastercard wordt vrijwel overal in de VS geaccepteerd. U betaalt gemakkelijk voor uw hotelkamer, diner, musical ticket of binnenlandse vlucht. En heeft u onverhoopt toch cash nodig, dan kunt u met uw Mastercard alsnog opnemen bij alle geldautomaten.

Veiliger

Met Mastercard zijn uw betalingen veilig en betrouwbaar. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw verblijf. Bovendien loopt u niet met contant geld over straat; kunt u het dus ook niet verliezen.

Vraag direct uw ideale Mastercard aan

Priceless Cities

Met Priceless Cities heeft u in de VS altijd en overal voordeel met Mastercard . Profiteer van kortingen bij de beste restaurants, bijzondere privileges bij tophotels en voorrang bij leuke uitstapjes zoals musicals.

Betaalgemak dichtbij

Waar in de buurt kunt u betalen met Mastercard? Waar is de dichtstbijzijnde geldautomaat? Waar kunt u terecht met uw mobile wallet? Met de Nearby app weet u het snel.

Betaalgemak op reis.

Wilt u meer tips hoe u wereldwijd goedkoop, gemakkelijk en veilig met uw Mastercard creditcard en Maestro betaalpas kunt betalen?

Vergeet uw ESTA niet

Reist u naar de VS, dan bent u verplicht om een reisvergunning via het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen. Dat doet u online en kost u ongeveer 14 dollar.

Meer informatie

Hoeveel fooi geeft u?

Heel gebruikelijk in de VS: fooi. Bedienend personeel is er afhankelijk van. In een restaurant geeft u ongeveer 15 tot 25% van de rekening. Voor taxichauffeurs en barpersoneel is 15% de richtlijn.

Denk aan uw pincode

In de VS is de pincode steeds vaker verplicht als u met een creditcard betaalt. In hotels, restaurants, theaters of luchthavens. Voorkom verrassingen en vergeet hem niet. Bent u de pincode van uw creditcard vergeten of kwijt? Vraag hem dan opnieuw op bij uw bank of instelling.

Neem een verloopstekker mee

Contactdozen in de VS zijn anders dan in Nederland. Daarom is het raadzaam om een aparte verloopstekker mee te nemen. Zo weet u zeker dat u overal en altijd uw smartphone of tablet kunt opladen.

Bewaar verspreid

Bewaar uw identiteitsbewijs en betaalkaarten nooit allemaal op dezelfde plek. Zo voorkomt u dat alles tegelijk wordt gestolen. U kunt ook een scan maken van uw ID en naar uw eigen e-mailadres sturen.