Gemoedsrust met Mastercard® veiligheid

Of u nu online, in de winkel, met uw mobiel of een draagbaar apparaat betaalt Mastercard biedt waardevolle veiligheidsvoordelen om u te helpen beschermen.

Wij hebben uitgekiende hulpmiddelen die bij iedere stap in het koopproces op fraude controleert en deze opspoort en bestrijdt, zelfs nog voordat u uw aankoop doet. Onze deskundigen werken continu aan de ontwikkeling en verfijning van onze technologie om oplichters voor te zijn. Mastercard identificeert uw smartphone als van u, zodat niemand anders met behulp van uw mobiele gegevens inkopen kan doen.

Vind de kaart die het beste bij u past.

Ontdek de voordelen van Mastercard. De meest geaccepteerde betaalkaart ter wereld.

Bij verdenking van fraude of een beveiligingslek bij uw Mastercard-account werkt Mastercard nauw samen met de kaartuitgevende organisatie. De kaarthouder wordt geïnformeerd en verdachte transacties worden snel opgemerkt. Misbruik van een rekening kan op ieder moment en op velerlei wijzen geschieden, lopend van zeer grof tot uiterst verfijnd.


Daarom werkt Mastercard onophoudelijk aan de ontwikkeling van nieuwe technieken die betaaltransacties veiliger en gemakkelijker maken. Hieronder vindt u enkele geavanceerde fraudewerende maatregelen.

MAGNEETSTRIP

Op de magneetstrip achterop uw Mastercard-kaart zijn rekeninggegevens opgeslagen. De strip bevat geen persoonlijke informatie zoals uw geboortedatum of uw meisjesnaam.

CIJFERS IN RELIËF

De verhoogde cijfers van uw kaartnummer op de voorzijde van uw Mastercard-kaart lopen door tot in het hologram (als er op de kaart een hologram is aangebracht).

TEGEN VERVALSING BEVEILIGD HANDTEKENINGVELD

Het handtekeningveld achterop uw Mastercard-kaart is voorzien van beveiliging tegen frauduleus gebruik.

PINCODE

Uw persoonlijke pincode beschermt uw aankoop- en geldautomaattransacties.

CARD VALIDATION CODE 2

Op het handtekeningveld van uw Mastercard-kaart is een driecijferige code afgedrukt. Hiermee kunnen winkeliers controleren of degene die telefonisch of online een aankoop doet de kaart daadwerkelijk fysiek in zijn bezit heeft.

HOLOGRAM

Een 3D-afbeelding met in elkaar vervlochten wereldbollen reflecteert licht en lijkt te bewegen wanneer u uw kaart ronddraait.

HOLOMAG™

Dit kenmerk combineert de functionaliteit van de magneetstrip met de beveiliging van een hologram. Dit helpt te voorkomen dat een kaart wordt vervalst.

MASTERCARD SECURECODE

Een kaarthouder die deelneemt aan het SecureCode-programma maakt een unieke code aan, die alleen bekend is aan de kaarthouder en de bank of kaartuitgevende organisatie. Wanneer met de kaart wordt afgerekend bij een online winkel die deelneemt aan het programma, wordt naar deze code gevraagd. Zo kan worden vastgesteld of de koper ook daadwerkelijk de kaarthouder is.

MASTERCARD CONTACTLOOS

Met uw voor Contactloos-geschikte contactloze kaart doet u snel en handig aankopen door de kaart even tegen de betaalterminal te houden. Daarmee is Mastercard Contactloos niet alleen zeer gemakkelijk, maar ook nog een stuk veiliger, aangezien u de kaart niet hoeft los te laten.

Click to play video

Gemoedsrust is onbetaalbaar

Weet hoe u zichzelf kunt beschermen

Wees geïnformeerd

Niemand neemt contact met u op voor persoonlijke informatie en uw rekeninggegevens. Als dit wel gebeurt, hang op of wis de e-mail, en neem contact op met uw bank onder de telefoonnummers achter op uw betaalpas. U kunt ook de website van de bank bezoeken om verdachte activiteit te melden.

Wees waakzaam

Wij adviseren u uw rekeningen bij te houden en uw afschriften regelmatig te controleren op transacties die u niet bekend voorkomen. Vermoed u frauduleuze activiteit, neem dan contact op met de bank die uw kaart heeft uitgegeven.

Leer gedrag aan

U kunt veel doen om fraude te voorkomen. Bij voorbeeld, klik niet op links die u niet herkent, leer hoe u de sterkste wachtwoorden maakt en versnipper oude afschriften en documenten met uw persoonsgegevens voordat u deze weggooit.