BETAALTIPS AMERIKA

Op deze pagina’s delen ervaren reizigers handige en slimme betaaltips, zodat jij goed voorbereid op reis kunt. Neem bijvoorbeeld altijd je Mastercard én Maestro betaalpas mee en zo min mogelijk contant geld. Dat is veiliger, voordeliger en makkelijker. Bekijk snel de andere betaaltips van ervaren reizigers.

Betaal overal waar het kan direct met je creditcard, dat is nog altijd voordeliger dan contant geld opnemen. Check bij de winkels voor het Mastercard acceptatie logo.

Bij auto- of camperverhuur wordt de creditcard als borg gebruikt. Let daarom op de bestedingslimiet van je creditcard en zorg ervoor dat de borg én de kosten van de huur evenals eventuele andere kosten kan dekken.

Een volle tank betaal je gemakkelijk met een creditcard. Dit is zeker handig als je een onbemand station treft. Meestal moet je eerst betalen voordat je kunt tanken.

Het is in Amerika gebruikelijk om ongeveer 15% tot 20% fooi te geven. Betaal je met creditcard, dan zet je de fooi op de bon met daaronder je handtekening.

In Amerika kunnen bijna alle betalingen met creditcard gedaan worden, zowel in winkels als in restaurants, maar ook kleine bedragen als een kopje koffie of fruit onderweg.

Verwacht je veel gebruik te maken van je creditcard op reis, dan kun je overwegen om tijdelijk je limiet te verhogen.

Vergeet voordat je vertrekt niet bij je bank je betaalpas te activeren voor pinnen buiten Europa; deze functie staat bij de meeste banken standaard uitgeschakeld.

Heb je voor de reis net een nieuwe creditcard aangeschaft? Activeer deze dan voor vertrek via je bank, en vergeet je pincode niet.

Met Mastercard ben je ook op reis automatisch verzekerd tegen schade, verlies of diefstal.

Ervaren reizigers betalen slimmer