Skip to Content

Betaal je met je Mastercard? Dan zijn vrijwel al je aankopen automatisch en kosteloos verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. En dat voor maar liefst minimaal 180 dagen. Dit geldt voor aankopen die je online bij webshops én in de winkel doet. Wel zo prettig om te weten als je met je gloednieuwe koptelefoon op pad gaat.

Je hebt eindelijk gevonden waar je naar zocht en koopt het artikel. Vervolgens komt je bestelling niet (compleet) aan, of wijkt het product af van wat je hebt besteld. Wat nu? Als je met je creditcard betaald hebt, kan je de transactie terug draaien en krijg je je geld terug.

Wist je dat Mastercard maandelijks 1,8 miljard transacties screent? Dag en nacht worden de betalingen die je met je creditcard doet in de gaten gehouden door je creditcardmaatschappij, om mogelijke fraude op te sporen. Gebeurt er iets verdachts? Dan wordt er onmiddellijk contact met je opgenomen. Ook vragen de meeste webshops naar je Mastercard SecureCode™ – een extra beveiliging met een wachtwoord dat je zelf instelt, waardoor de kans op fraude met uw creditcard op internet nog kleiner is.

Afhankelijk van je bank heb je 24/7 toegang tot je persoonlijke betaaloverzicht. Hier wordt aangegeven hoeveel bestedingsruimte je over hebt en welke uitgaven je gedaan hebt: net zo normaal en overzichtelijk als je betaalrekening. 

Als je betalingen tegenkomt die je zelf niet hebt gedaan, ben je daar als creditcard gebruiker tegen beschermd. Neem binnen 30 dagen na de verdachte transactie contact op met jouw bank om de fout te herstellen. Je bent niet aansprakelijk en je loopt geen risico.

Ben je van plan nu iets te kopen en later pas te betalen? Met je Mastercard kan dit zonder extra kosten, als je binnen de afgesproken periode het openstaande bedrag terugbetaalt.

Veel winkeliers rekenen geen transactie kosten, en doordat Mastercard geaccepteerd wordt op meer dan 35 miljoen plekken ter wereld, kan je overal met gemak betalen!

Als je in het bezit bent van een Mastercard profiteer je van vele extra’s, zoals exclusieve aanbiedingen, kortingen, speciale premiums en heb je toegang tot exclusieve pre-sales. Voor meer informatie, kijk op www.priceless.com/nl.